Wil je jouw auto laten wrappen? Dan wil je vast weten hoe dat in zijn werk gaat. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe het wrappen van een auto in zijn werk gaat. We vertellen je over de verschillende materialen die gebruikt worden en geven tips over de juiste manier om je auto te wrappen.

De voorbereiding op het wrappen

Het wrappen van een auto is niet moeilijk, maar het kost wel wat tijd en geduld. Je moet precies werken om ervoor te zorgen dat het materiaal goed aansluit op de vorm van de auto.

 

We beginnen met het reinigen van de auto. Dit doen we om ervoor te zorgen dat er geen stof of vuil op de auto zit, want dat kan het wrappen moeilijker maken. Als je een oude auto wilt wrappen, is het aan te raden om eerst de auto te polijsten. Dit geeft het materiaal meer grip en maakt het makkelijker om strak te werken.

Tijd om met het wrappen te beginnen

Vervolgens gaan we over naar het eigenlijke wrappen van de auto. We beginnen met het plaatsen van het materiaal op de auto. Dit doen we stukje voor stukje, zodat we precies kunnen werken. We letten erop dat het materiaal strak aansluit op de vormen van de auto.

 

Als het materiaal goed is geplaatst, gaan we over naar het gluren. Dit houdt in dat we met een speciale lamp over het materiaal gaan, zodat we kunnen zien of er plekken zijn waar het materiaal niet goed aansluit. Als dat het geval is, gaan we die plekken bijwerken.

 

Uiteindelijk gaan we over naar het uitharden van het materiaal. Dit doen we met een speciale machine, waarmee we het materiaal hard maken. Dit zorgt ervoor dat het materiaal beter aan de auto vastzit en minder kans heeft om los te laten.

Carwrapping is niet permanent

Tot slot is het van belang om te weten dat het wrappen van een auto geen permanente verandering is. Het vinyl kan op elk moment weer verwijderd worden. Dit is bijvoorbeeld handig als je de auto wilt verkopen of inruilen. De wrapping kan dan simpelweg weer verwijderd worden, zonder dat er enige schade aan de auto ontstaat.