Ben je van plan om binnenkort een nieuwe auto aan te gaan schaffen? Of heb je mogelijk al een bestelling bij de dealer geplaatst? Als je in een nieuwe auto gaat rijden, moet je even goed naar de autoverzekering kijken. Of beter gezegd: besteed de nodige tijd aan de autoverzekeringen vergelijken

Waarom? Omdat je voor een nieuwe auto al snel relatief veel geld moet betalen. Een nieuwe auto heeft een behoorlijke waarde, waardoor dit voor een verzekeringsmaatschappij (extra) risico’s met zich mee brengt. Dit zie je dan ook duidelijk in de hoogte van de premie terug.

Wil jij het liefste zo min mogelijk geld aan de autoverzekering uitgeven? Dan is het mogelijk interessant om voor een minder uitgebreidere dekking te kiezen. Een minder uitgebreidere dekking brengt immers een lagere premie met zich mee. Maar, is dit wel mogelijk bij een nieuwe auto?

Verplichting vanuit verzekeringsmaatschappij

Als je een nieuwe auto wilt verzekeren, krijg je mogelijk met verplichtingen te maken. Sommige verzekeringsmaatschappijen stellen het bijvoorbeeld verplicht dat de auto WA volledig casco verzekerd moet zijn. Indien jij voor een WA autoverzekering wilt kiezen, krijg je al snel bericht dat die combinatie niet mogelijk is.

Rijd je de auto vervolgens een paar jaar? Dan is het goed mogelijk dat je alsnog over kunt stappen naar een WA beperkt casco verzekering. Daarmee kun je alsnog geld besparen, maar in eerste instantie moet je dus voor de WA volledig casco verzekering kiezen.

Kosten zo laag mogelijk houden

Het mag duidelijk zijn: voor de meeste gloednieuwe auto’s moet je een WA volledig casco verzekering afsluiten. Wil jij de kosten alsnog zo laag mogelijk houden? Dat is mogelijk door deze tips op te volgen:

  • Zet je schadevrije jaren in: als je jarenlang schadevrij hebt gereden, word je hiervoor beloond. Je krijgt een korting op jouw premie, waardoor het totaalbedrag een stuk positiever uitvalt. Uiteraard is het hiervoor wel van belang dat je géén schade rijdt, aangezien de schadevrije jaren anders verdwijnen.
  • Vergelijk goed: je autoverzekering berekenen is ook een hele goede tip. Door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk tot de juiste autoverzekering komen.