Wanneer we het hebben over de lak van een auto, dan zie je waarschijnlijk allerlei verschillende kleuren voor je. Dit is ook heel goed te begrijpen. Dit is immers die lak die zichtbaar is als je naar een auto kijkt. Een van de belangrijkste kleuren lak voor een auto is echter niet zichtbaar. Dit is namelijk de blanke lak. Deze is doorzichtig en hier heb je dus geen direct visueel effect van. Ben je benieuwd waarom deze blanke lak toch zo belangrijk is voor een auto? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Gebruik van blanke lak

Ondanks het feit dat de blanke lak niet zichtbaar is, is het veruit de meest gebruikte lak die er is. Deze lak wordt namelijk op zo goed als iedere gelakte auto gebruikt. Er wordt eerst een laag kleurlak op de auto aangebracht. Hier overheen wordt vervolgens de blanke lak aangebracht. Zo behoudt de auto de kleur van de oorspronkelijke lak, maar zitten er in feite dus twee lagen lak op de auto!

Voordelen blanke lak

Nu zul je waarschijnlijk denken: “Als de lak geen kleur heeft, waarom wordt deze dan gebruikt?”. Dit is een hele begrijpelijke vraag als je geen verstand hebt van het lakken van auto’s. De blanke lak wordt namelijk als tweede beschermlaag over de gekleurde lak heen aangebracht. Doordat de lak beschermend van karakter is wordt de kleurlaag op de auto beter beschermd. De blanke lak zorgt er dus voor dat de gekleurde laklaag onder de blanke lak langer mooi blijft.

Kwaliteit blanke lak

De kwaliteit van de lak die jij op je auto laat aanbrengen is natuurlijk altijd belangrijk. Dit geldt in zekere mate voor de gekleurde lak die je op de auto aanbrengt, maar nog veel sterker voor de blanke lak. Dit komt met name door het feit dat de blanke lak de buitenste laklaag is, Deze dient de auto dus te beschermen. Je kunt in sommige gevallen bijvoorbeeld wel wegkomen met minder kwalitatieve kleurlak, mits de blanke lak van uitstekende kwaliteit is. Ben je op zoek naar kwalitatieve blanke lak? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden van crop nonpaints!