Banden net als andere onderdelen van je auto zijn af en toe toe aan vervanging. Dit moet gebeuren omdat je anders gevaarlijke situaties kan veroorzaken op de weg en zo jezelf en andere in gevaar kan brengen. Maar wanneer precies moet je nou je banden vervangen?

Bij een lekke band

Dit is natuurlijk logisch. Bij een lekke band moet je er voor zorgen dat er zo snel mogelijk een nieuwe band onder moet. Een lekke band kan door verschillende dingen ontstaan. Helaas zitten de ongelukjes waarvan je een lekke band kan krijgen in een klein hoekje. Je kan namelijk al een lekke band krijgen van het verkeerd raken van een stoepje, of het rijden over een scherp voorwerp die vaker op de weg liggen dan je denkt. Ook kan een lekke band ontstaan door een te lage of hoge bandenspanning. Zo zijn er nog veel meer dingen die ervoor kunnen zorgen dat je een lekke band rijdt. Dat kan nogal een dure grap zijn en zeker als je een esclusieve auto rijd zoals een porsche kan dit nogal vervelend zijn. Gelukkig weet Procar Tilburg alles over porsche banden

Versleten

Volgens de europese wetgeving moeten banden een bepaald profieldiepte hebben. Dat is 1,6 millimeter. Het is erg verstandig om uiterlijk bij 2 millimeter de banden te laten vervangen. Gelukkig hoef je dit niet zelf te meten. in de profielgroeven zitten namelijk indicatoren die aangeven tot hoever je band is versleten en dus wanneer deze aan vervanging toe zijn. Wees hier vroegtijdig bij omdat het rijden met versleten banden kan zorgen voor minder grips en dus gevaarlike situaties. 

Ouderdom

Een vervelend ding van auto’s is dat ze best wat rubberen componenten hebben en deze best snel verouderen. Dit kan ervoor zorgen dat deze componenten minder goed gaan functioneren en dus voor gevaarlijke situaties zorgen. Banden is een groot rubber component van je auto en als deze verouderen en minder goed functioneren heb je grote problemen omdat banden een groot deel van de functionaliteit van je auto bepaald. Mochten je banden te glad zijn of niet goed functioneren heb je een grote kans op het maken van ongelukken en gevaarlijke situaties creëren. Zorg er daarom voor dat je vroegtijdig je banden laat vervangen.