Aanhangwagens kunnen in diverse situaties erg handig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan situaties waarin grote producten die niet in auto’s passen vervoerd moeten worden. Natuurlijk kan het best zo zijn dat in de ene situatie de ene aanhanger een betere optie is dan de ander. Er is namelijk niet 1 soort aanhanger. Als je een kijkje neemt op Van Laar Aanhangwagens zie je ook dat er talloze diverse soorten aanhangers zijn. Hieronder vindt je enkele voorbeelden van verschillende aanhangers.

De kipper

De kipper is een aanhangwagen die zich onderscheidt doordat hij kan “kippen”. Daar komt uiteraard ook de term kipper vandaan. Zo een aanhangwagen kan bijvoorbeeld naar achteren kippen. Dit is onder andere ideaal als het de bedoeling is om relatief grote vulstukken weg te brengen. Je hoeft ze niet uit te laden, maar je kunt de kipper simpelweg zijn werk laten doen.

Een bagagewagen

Een andere soort aanhanger is de bagagewagen. Deze variant is bijvoorbeeld handig als je met een aanhanger op vakantie wilt gaan. Dit is een type aanhangwagen dat volledig is gesloten. Ook in slechte weersomstandigheden kan een bagagewagen een goed idee zijn. Sommige varianten worden netjes afgedekt en anderen kunnen zelfs op slot.

De plateauwagen

De plateauwagen behoort eigenlijk tot de relatief simpele soorten aanhangers. Deze is niet overdekt en kan ook niet kippen. De aanhanger is een goed alternatief om spullen van A naar B te brengen indien het niet in de auto past. Het is in diverse situaties bruikbaar, maar niet de beste keuze als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

De bakwagen

De bakwagen is ook een behoorlijk bekende soort aanhanger. Net zoals meerdere varianten uit dit rijtje is ook deze aanhanger voor verschillende situaties geschikt. Wel is een voordeel van de bakwagen dat de bakwagen het zwaartepunt bij de grond heeft zitten. Hierdoor is de wegligging immers behoorlijk sterk.

Autotransporter

Tot slot is de laatste aanhanger uit dit rijtje de autotransporten. Ook deze is te vinden bij Van Laar Aanhangwagens. Zoals uit de naam al valt te halen is de autotransporten puur bedoeld om auto’s mee te vervoeren. Deze is dusdanig gebouwd dat de wielen erop plaats kunnen nemen. Het is dus niet mogelijk om hier bijvoorbeeld koffers mee te vervoeren.