Iedereen weet wel dat Max en zijn vader Jos Verstappen coureurs zijn (geweest) in de hoofdklasse van de motorsport: de Formule 1. Maar ook zijn moeder Sophie Kumpen en jongere zus Victoria zijn actief geweest in raceklasses. Welke dit waren kom je te weten tijdens het lezen van dit artikel.

 

Jos Verstappen

Jos begon zijn race carrière op 8-jarige leeftijd net als heel veel coureurs in het karten. In 1984 werd hij Nederlands Kampioen in de juniorenklasse. Verderop in zijn carrière werd hij ook nog twee keer Europees Kampioen. De kennis die hij tijdens het karten op liep, paste hij toe toen Max aan het karten begon. In 1991 maakte Jos de overstap naar de autosport door voor het team van Van Amersfoort Racing te rijden in de Opel Lotus-klasse. In zijn tweede seizoen als autocoureur won hij de Benelux-series Opel Lotus en won daarnaast ook nog enkele wedstrijden in het Europese Kampioenschap. In 1993 maakte hij de overstap naar het Duitse Formule 3-kampioenschap. In deze klasse reed hij voor Opel Team WTS. Hiermee behaalde hij ook de titel in dat seizoen. In 1993 maakte Jos de overstap naar de Formule 1 door testrijder te zijn voor Benetton te zijn. Hierna reed hij nog voor teams als Tyrrell, Stewart en Arrows om vervolgens zijn carrière af te sluiten bij Minardi.

 

Sophie Kumpen

De moeder van Max is de Belgische Sophie Kumpen. Ook zij is geen onbekend gezicht in de racewereld. Ze is namelijk een befaamd kartster. Ze begon al op jonge leeftijd met karten en heeft in haar kart carrière tegen verschillende oud Formule 1 coureurs als Jenson Button, Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella en Nick Heidfeld geraced. Het gerucht gaat rond dat vooral Sophie Max op jonge leeftijd aanspoorde om te gaan karten. Na haar scheiding met Jos Verstappen besloten ze allebei nog goed contact te houden met de kinderen, Sophie zou wel meer op zus Victoria focussen en Jos meer op Max. Toen beide kinderen ouder werden kwam het contact veel meer terug. Nu hebben Max en Sophie een hele hechte band met elkaar.

 

Victoria Verstappen

Ook Max zijn kleine zusje Victoria heeft op het begin van haar leven een aantal keer in de karts gereden. Dit heeft ze alleen niet lang gedaan, omdat de focus in de familie vooral lag op de carrière van Max. Dit vond ze zelf niet erg en is nu druk op weg om zich als modeontwerper te ontwikkelen met haar eigen kledinglijn ‘Unleash The Lion’.

Wil jij nou meer nieuws rondom de Formule 1 en Max Verstappen? Kijk dan zeker even op GPToday.net voor alle nieuwtjes!