Veel mensen in Nederland beschikken over een printer en dat is natuurlijk goed te begrijpen. Het is namelijk erg handig om over een printer te beschikken, vooral als je een ondernemer bent of kinderen in huis hebt. De meeste mensen die een printer hebben, hebben een goedkope printer. Deze printers gaan niet lang mee, maar dat zij over zo’n printer beschikken heeft ermee te maken dat kwalitatieve printers vaak niet goedkoop zijn. 

Je kunt een hoop geld besparen

Een van de reden waarom je zou moeten kiezen voor het aanschaffen van een refurbished printer, is dat een refurbished printer altijd goedkoper is dan het aanschaffen van een nieuwe printer. Hoeveel geld je kan besparen is altijd verschillend, maar in de extreemste gevallen kan je soms wel meer dan duizend euro besparen en dat is natuurlijk veel geld. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook goedkope refurbished printers op de markt worden gebracht. Deze kun je beter niet aanschaffen want ze zijn niet zo kwalitatief als een HP laserprinter kleur all in one

Het is beter voor het milieu

Wat veel mensen niet weten, is dat er in een printer talloze verschillende metalen zitten. Daarnaast zitten er ook printplaten in en is een printer vaak gemaakt van kunststof. Het is erg jammer als we masaal onze printers in de prullenbak doen, want dat is slecht voor het milieu. Door een refurbished printer aan te schaffen kun je bijdragen aan een schonere wereld. Je red immers een printer van de prullenbak en daarmee worden veel verschillende materialen bespaart, maar ook draag je automatisch mee aan het verminderen van uitstoot. 

Zo goed als nieuw

Het concept van refurbished apparaten slaat niet goed aan in Nederland. Dat heeft ermee te maken dat veel mensen het niet fijn vinden om tweedehands elektronische apparaten aan te schaffen. Dit kan ermee te maken hebben dat ze denken dat ze ‘rommel’ kopen, maar dat is bij het aanschaffen van een refurbished printer zeker niet het geval. Refurbished printers worden namelijk altijd grondig nagekeken door de verkoper. Dit zijn vaak experts op het gebied van printers en zij gaan ook de belangrijke onderdelen van de printer controleren en reviseren.