Het is een van onze noordelijkste provincies: Groningen. In Groningen is veel te doen en veel te zien, maar niet iedereen is hiervan op de hoogte. Zeker wanneer je van kamperen houdt, is het een aanrader om naar Groningen te trekken. Wij geven je 3x mooie vakantiebestemmingen in Groningen om naar toe te racen..

Winschoten

Winschoten is de ideale stad als je graag gaat winkelen, maar dat is niet het enige waar de stad om bekend staat. In Winschoten heb je namelijk het Rosarium, waar in de zomer 320 verschillende soorten rozen bloeien. Winschoten is ook vlakbij Duitsland, dus je staat zo over de grens als je meer dan alleen Nederland wilt verkennen. Als je in de buurt van Winschoten wilt verblijven, kun je kiezen voor Camping De Beerte. Beerta ligt vlakbij Winschoten en het Oldambtmeer. Vanuit Beerta sta je ook snel in de stad Groningen. Daarnaast kun je een (fiets)tocht langs de dorpen doen, zoals Hongerige Wolf of Tranendal. In de buurt zijn mooie dorpen te vinden en dorpen met bijzondere namen.

Groningen (stad)

De hoofdstad van de provincie Groningen, is de stad Groningen. In de stad is er ook ontzettend veel moois te zien. Als je van kunst en cultuur houdt, dan is het zeker aan te raden om naar een van de vele musea te gaan. Een van de musea is het Groninger Museum, een kunstmuseum met een bijzondere architectuur. Ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum Groningen zijn aan te raden. Een ander, vrij nieuw museum is Storyworld, hier staan strips, animatie en games centraal. Ben je een liefhebber van mooie architectuur, dan moet je zeker een kijkje nemen bij de Martinitoren. Je kunt deze ook beklimmen, om een mooi uitzicht over Groningen te krijgen. Om te genieten van mooie natuur en groen, kun je naar de Prinsentuin of het Noorderplantsoen Park. Daarnaast zijn er nog vele mooie monumenten en gebouwen in Groningen, die zeker het bekijken waard zijn. Een dag is zeker niet genoeg om Groningen te ontdekken!

Lauwersoog

Er zijn veel kleine vissersdorpjes in de provincie Groningen te vinden, maar Lauwersoog is een van de mooiste. In dit levendige vissersdorpje heb je bovendien een boot naar Schiermonnikoog en kun je wadlopen. Wadlopen is een unieke ervaring die je echt moet doen wanneer je in Groningen bent, want dit kan echt alleen in Groningen of Friesland. Wanneer je Lauwersoog bezoekt, kun je ook een tocht langs verschillende plaatsen doen. Pieterburen, bekend van het zeehondencentrum, ligt redelijk in de buurt. Of bezoek de DoeZOO in Leens. Genoeg te doen dus.