Het vervoeren van een steiger naar een volgende klus loopt niet meteen van een leien dakje zoals je op het eerste zicht zou denken. Gelukkig kan je het organiseren dankzij verschillende manieren en methodes. Door de grootte van de rolsteigers is het immers niet even makkelijk om de steiger via een bedrijfswagen of personenauto naar een andere plek te voervoeren. Dan zorgt een steigeraanhanger voor de meest ideale oplossing. Bij rolsteiger.net vind je verschillende transportmogelijkheden die je letterlijk en figuurlijk op weg helpen.

De grote voordelen van een steigeraanhanger bij rolsteiger.net

Wil je duurzaam genieten van een rolsteiger uit aluminium. Dan zal je voorzichtig moeten omspringen met het rolsteiger materiaal. Bij de aanschaf van een rolsteigeraanhanger heb je een minimale kans op beschadigingen wanneer je voorzichtigheid vooropstelt. Een andere bijzonder pluspunt van een steigeraanhanger is dat je in één aanblik kan checken of je rolsteiger nog intact is en zo meteen aan de slag kunt.

 

Aandachtspunten bij de aanschaf van een steigeraanhanger: de keuringen

Alle steigeraanhangers in Nederland moeten beschikken over een zogenaamd COC-certificaat en zijn verplicht te worden goedgekeurd door de RDW. Een COC certificaat is voor voertuigen in Europa een geofficialiseerd fabrieksdocument. Hierop staan volgende gegevens vermeld: de naam van de fabrikant, het voertuigtype, het chassisnummer en verschillende andere technische informatiegegevens. Bovendien staat op elke aanhanger een constructieplaat waarop onder andere de maximum massa van de aanhanger staat aangegeven. De rolsteiger zelf moet niet worden gekeurd, hoewel het aan te bevelen is om regelmatig een grondige inspectie te laten doen.

 

Veiligheid op de weg staat voorop

Voor alle duidelijkheid: iedereen met een rijbewijs B mag op de weg met een steigeraanhanger rijden zolang het totale gewicht van de aanhanger niet hoger ligt dan 750 kilogram. Waar je wel rekening mee moet houden. De maximaal toegelaten snelheid met een aanhanger is 90 kilometer per uur. Vermijd overbelasting. Het spreekt voor zich dat je steeds controleert of de aangesloten kabels en lichten nog werken.

 

Steigervervoer kan onveilig zijn als je niet weet hoe het moet

Klusondernemingen, bouwbedrijven of zelfstandigen in de bouwsector zetten steigeraanhangers voor verschillende werkzaamheden in. Dit varieert van renoveren van een gevel, schilderwerk en dergelijke activiteiten. Hou er rekening mee dat het vervoer van steigers gevaarlijk kan zijn wanneer de belasting op een verkeerde wijze wordt toegepast.