Heb je een bouwplan om van een schaftkeet een chillplek te maken? Koop dan bij Spapens Verhuur nabij Hoogstraten een schaftkeet. De schaftketen kunnen ook gebruikt worden als bouwkeet tijdens een verbouwing.

Mag een schaftketen in de tuin staan

Een keet mag overal neergezet worden zolang het maar op je eigen grond is. Je hebt er dus geen vergunningen voor nodig. Als de schaftketen gebruikt worden als een chillplek worden ze vaak neergezet in een loods, achtertuin of los op het erf. In een keet moet je geen waardevolle spullen neerzetten of in laten liggen, want er kan makkelijk ingebroken worden. De optie voor betere beveiliging is voor sommige mensen crucialer dan voor andere. Een schaftkeet moet wel op eigen grond staan, dus ook niet op de stoep.

Mag je een schaftkeet ombouwen tot chillplek?

Een schaftketen kan en mag verbouwd worden tot chillplek. Sommige mensen verbouwen het zelfs zo, dat ze erin kunnen slapen. De schaftketen hebben verschillende afmetingen, dus je zou eventueel kunnen kiezen voor een groter keet. In zo’n keet zou je dan een bed neer kunnen zetten. Wil je echt in zo’n schaftkeet gaan wonen dan kun je kiezen voor een betere beveiliging en hem neerzetten bij iemand op de oprit of in de achtertuin. Ga je er alleen in chillen, dan kun je er beter niet te veel spullen in laten staan met veel waarde. Omdat de keet aangesloten kan worden op water- en stroomvoorzieningen kan je er in chillen of wonen. In zo’n keet kan je wanden laten bouwen, zodat je kamers krijgt. In een aparte kamer zou je dan eventueel een wc neer kunnen zetten. In een schaftkeet zou je ook nog een douche kunnen bouwen, mits er wel genoeg plek voor is.

Kan je wonen in een schaftwagen?

In een schaftwagen kan je prima wonen, dat wordt vooral gedaan door mensen die niet in een ander huis willen wonen, maar wel steeds op een andere plek willen wonen. Veel zigeuners maken daar gebruik van. De meeste wagens zijn dan wel van een grotere afmeting.

 

Kan de wagen verplaatst worden door de wind?

De wagen kan niet zomaar bewegen. Wil je de wagen verplaatsen dan heb je daar wel een vervoersmiddel voor nodig. Een auto of tractor is een goed vervoersmiddel hiervoor. Een heftruck is hier niet voor geschikt. Voor regenbuien hoef je ook niet bang voor te zijn, het dak van de schaftketen is goed geïsoleerd en bevat regengoten voor de afvoer van de regen.