Cashback is een term die vaak tegenkomt bij de verkoop van producten. Het is een rendabele manier om te besparen op je aankopen, waardoor je altijd geniet van korting. 

In dit artikel leggen we uit wat cashback deals precies zijn en hoe jij er profijt van kunt hebben. 

Cashback deals uitgelegd

Cashback betekent letterlijk ‘geld terug’; wanneer je cashback deals tegenkomt, betekent dit dus dat je geld terugkrijgt. Cashback deals worden aangeboden door speciale websites, zoals Spaaractief.nl. Het enige dat jij hoeft te doen is een account aanmaken op de cashback site, vervolgens klik je via deze website op een link die je doorverwijst naar een erkende webshop. Wanneer je dan een product aanschaft, krijg je na een paar dagen of weken een bepaald percentage terug op je rekening gestort. Hoe lang het precies duurt voordat je jouw geld terug krijgt, verschilt per webshop. De webwinkel moet namelijk de aankoop via de cashback website registreren en controleren, voordat ze akkoord kunnen geven op het terugstorten van het geld. Ook het percentage dat je terugkrijgt op jouw aankoop kan verschillen per product en per webwinkel; meestal ligt het cashback percentage tussen de 1 en 5 procent, maar het kan oplopen tot 15 procent. Wanneer je de aankoop doet, kun je zien hoeveel procent cashback erop zit; zo weet je altijd waar je aan toe bent.

De voordelen

Cashback deals hebben veel voordelen. Ten eerste geniet je altijd van korting; zolang je via de cashback website naar de webwinkel gaat en dan het product koopt, krijg je altijd na een paar dagen je geld terug. Doordat je op alle producten die je aanschaft korting krijgt, kun je geld besparen. Het geld dat je normaal gesproken kwijt zou zijn aan het hele aankoopbedrag, kun je nadat het terug gestort is op je spaarrekening zetten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van het geld dat je bespaart iets leuks te gaan doen, zoals  een drankje gaan drinken of bijleggen bij een vakantie. 

Een ander voordeel van cashback deals is dat er heel veel webwinkels aan meedoen. 

Alleen in Nederland zelf doen er al duizenden winkels mee aan dit concept, zowel kleine webwinkels als grote, bekende namen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de producten en winkels van jouw keus er niet tussen zitten en dat je korting misloopt. Daarnaast kun je bepaalde plug-ins installeren in je webbrowser die voor jou onthouden dat je via de cashback website een product aankoopt; stel dat je dan vergeet om eerst naar de cashback site te gaan en daar op een link te klikken, is dat geen probleem. Ook weet de plug-in precies welke webwinkels meedoen aan het cashback-principe. Zo hoef je zelf geen administratie bij te houden van winkels of te onthouden bij welke webwinkel je terecht kunt voor een cashback deal.

Waar kun je cashback op krijgen?

Kort gezegd kun je op bijna alle soorten producten cashback krijgen. Je bent wellicht geneigd om direct te denken aan kleding, maar tegenwoordig is het aanbod veel diverser. 

Zo kun je terecht bij webwinkels voor voeding en drank, voor kranten en bladen, hobby producten en zijn er speciale cashback deals voor de feestdagen. Als je dacht dat het hierbij ophield, dan kunnen we je geruststellen; je kunt ook op een groot aanbod elektronische apparaten cashback krijgen, van koffieapparaten tot smart TV’s. Daarnaast zijn er verschillende maatschappijen die cashback geven op het afsluiten van een verzekering, zoals een woonverzekering. Als klap op de vuurpijl, kun je ook nog eens cashback krijgen op leuke uitjes, activiteiten en vakanties. Met cashback geniet je altijd van korting op bijna alle producten en diensten die jij je maar kan bedenken – wacht niet langer en haal er ook jouw voordeel uit!