Wat houdt een aanvullende zorgverzekering precies in en wat wordt er door een aanvullende zorgverzekering wel en niet vergoed. Ook kijken we naar wanneer het slim is om voor een aanvullende zorgverzekering is en wanneer niet. Lees dus zeker verder als je benieuwd bent. 

Waarom kiezen voor een aanvullende verzekering? 

Een aanvullende verzekering kun je aansluiten bovenop een basisverzekering. Dit zorgt er dan voor dat je aanvullend verzekerd bent voor bepaalde zaken die niet door de basisverzekering gedekt worden. Het is bij elke verzekering mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten en dit hoeft dus niet perse bij dezelfde verzekeraar te zijn als waarbij je jouw basisverzekering hebt afgesloten. Voor een aanvullende verzekering betaal je ook geen eigen bijdrage of eigen risico. 

Wat kun je aanvullend verzekeren? 

Je kunt jezelf voor één of voor meerdere soorten zorg aanvullend verzekeren. De meeste mensen kiezen voor meerdere soorten zorg. Je hebt de keuze uit de onderstaande dingen: 

  • Vergoeding bij dingen die te maken hebben met de bevalling en de kraamzorg. 
  • Vaccinaties
  • Tandarts
  • Orthodontie
  • Fysiotherapie
  • Lenzen en brillen
  • Medische hulp die je kunt krijgen in het buitenland.

Geen acceptatieplicht van toepassing bij een aanvullende verzekering

Wat fijn is om te weten, is dat zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering geen acceptatieplicht hebben. Dat is bij een basisverzekering wel het geval. Wanneer je gezondheidsproblemen hebt en je wilt een aanvullende verzekering afsluiten, dan kan het zijn dat de verzekeraar de aanvraag weigeren vanwege eventuele gezondheidsproblemen. Het kan dan zijn dat je van tevoren een medische vragenlijst moet invullen, of een medische verklaring moet toevoegen aan jouw aanvraag. Als je twijfelt, kun je alle dingen nakijken bij vergelijkdezorgverzekeringen.nl. 

Wat zit er achter een aanvullende zorgverzekering? 

Ook al heb je een aanvullende zorgverzekering, het kan zijn dat niet al jouw ziektekosten worden vergoed. Dit komt doordat er een maximum aan de vergoeding is opgenomen in de overeenkomst. Hoe dit allemaal precies zit in jou geval kun je vinden op vergelijkdezorgverzekeringen.nl.