Bekleding voor je auto heb je in allerlei soorten, maten en materialen. In dit artikel lees je wat voor verschillende soorten bekleding er zijn, welke handige functies je op je autostoelen kan hebben en hoe je de bekleding in je auto het beste schoon kan houden en schoon kan maken. Lees dus snel verder als je benieuwd bent!

Welke soorten bekleding zijn er? 

De bekleding van de auto is te verdelen in twee groepen: stoffen bekleding en lederen bekleding. Lederen bekleding ziet er vaak wat luxer uit. Beide soorten bekleding zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Naast de kleur kan je ook speciale patronen en stiksels kiezen. Het is daardoor mogelijk om het interieur van je auto helemaal naar je eigen voorkeur in te richten. Wanneer jouw huidige bekleding beschadigd is, kan je deze ook laten herstellen. Auto bekleding van leer laten herstellen kan dus gedaan worden, maar ook bij stoffen bekleding is dit mogelijk. 

Hoes om de autobekleding

Naast bekleding die vast zit in de auto kan je er ook voor kiezen om een hoes om de bekleding van je auto te doen. Er zijn verschillende universele stoelhoezen verkrijgbaar maar je kan ook op maat gemaakte stoelhoezen kopen. Het voordeel van stoelhoezen is dat het goedkoper is, je veel mogelijkheden hebt en je ze makkelijk kunt schoonmaken omdat je deze in de meeste gevallen van de stoelen af kunt halen. 

Verschillende opties voor de autobekleding

Vroeger had je niet veel keuze op het gebied van autobekleding, maar dat is nu wel anders. Tegenwoordig kan je buiten de kleur en het materiaal van de autobekleding ook handige snufjes in laten bouwen in jouw autostoelen. Denk hierbij aan stoelverwarming, ventilatie, massagefunctie en een op maat gemaakt ondersteuning voor je rug.