Heb je besloten dat het tijd is om je jacht te verkopen? Dan wil je deze natuurlijk graag goed en snel verkopen. Net als bij huizen, is het verkopen van je boot niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om zo snel mogelijk je boot te verkopen. In dit artikel vertellen we je daar wat meer over.

Verkoop je jacht met een jachtmakelaardij

Veruit de makkelijkste en snelste manier voor het verkopen van je jacht, is om deze te verkopen met een jachtmakelaar. Zo kun je je jacht verkopen met Jachtmakelaardij Kappers. Een makelaar weet altijd precies waar hij op moet letten bij het verkopen van een boot. Daarbij heeft een dergelijke jachtmakelaar altijd een groot netwerk van mensen die op zoek zijn naar een boot, waardoor hij jouw boot gelijk goed aan kan prijzen. Natuurlijk is het inschakelen van een jachtmakelaar niet gratis en zul je een deel van de prijs moeten betalen aan de makelaar, maar gemiddeld krijg je ook een stuk meer geld voor je boot als je deze via een jachtmakelaar verkoopt.

Maak foto’s van je boot

Wil je je boot zelf te koop zetten? Dan is het belangrijk dat je mooie foto’s van je boot hebt om deze aan te prijzen. Zorg ervoor dat de foto’s kwalitatief goed zijn en dat de boot er overal mooi op staat. De boot moet netjes en schoon zijn en de foto’s moeten realistisch zijn. Wanneer je foto’s van goede kwaliteit zijn, maken ze een goede indruk op je koper en zal deze sneller naar de boot willen komen kijken, of hem zelfs willen kopen.

Zorg voor goed onderhoud

Het is natuurlijk belangrijk dat je je boot goed onderhoud, zo voorkom je dat hij stuk gaat. Verder zorgt het onderhouden van je boot er ook voor dat deze er altijd netjes en goed uitziet. Daarbij weet de koper dat de boot in goede staat is als er regelmatig onderhoud aan gepleegd is.

Vraag een realistische prijs

Het is begrijpelijk dat de boot voor jou onbetaalbaar is, je maakte er immers een hoop onvergetelijke herinneringen op. Voor de koper heeft de boot die waarde echter niet. Laat je daarom goed informeren en vergelijk meerdere prijzen. Ga dan voor een realistische vraagprijs. En onthoud daarbij: de duurste boot wordt vaak niet het snelst verkocht.

Maak een duidelijke omschrijving

Je koper wilt weten waar hij aan toe is, het is dus belangrijk dat je duidelijk omschrijft wat je boot allemaal heeft. Hoeveel vierkante meter dek heeft je boot bijvoorbeeld, heeft je boot bedden en hoeveel, een wc en een keuken? Dat zijn allemaal dingen waar je aan moet denken bij een omschrijving. Beschrijf ook de gebreken. In een omschrijving is het namelijk erg belangrijk dat je eerlijk bent.