Bakfietsen worden steeds interessanter en dit komt door alle technologische ontwikkelingen. Wanneer we kijken naar de lichtere materialen en de betere ontwerpen zien we dat er minder kracht nodig is en zo kun je een bakfiets beter besturen.

Bakfiets met kinderen

Tegenwoordig zien we steeds meer ouders met een bakfiets. Je kunt je kinderen er makkelijk in vervoeren, ze zitten laag bij de grond en kinderen vinden het daarbij ook vaak leuk om in de bakfiets vervoerd te worden. Er zijn bakfietsen waar zelfs tot 4 kinderen in kunnen. Wanneer je in de stad bent is een bakfiets een super alternatief voor een auto, het is namelijk goedkoper, gezonder en meestal ook nog eens sneller dan wanneer je de auto pakt. Ook is het een stuk makkelijker wanneer je een parkeerplek nodig hebt.

Waarom een bakfiets kopen bij het zwarte fietsenplan

Wanneer je een fiets koopt bij https://www.hetzwartefietsenplan.com krijg je:

·        De laagsteprijsgarantie

·        Bedenktijd van 14 dagen

·        Garantie én service in alle 15 winkels die ze hebben

Je kunt je fiets laten bezorgen, maar ook afhalen in een van de 15 fietsenwinkels. Deze staan in Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Den haag. Wanneer je twijfelt of je een oma fiets wil kopen, kom dan gewoon eens langs, dan kun je het namelijk zelf uitproberen in de winkels. De service gerichte experts kunnen jou meer vertellen, over wat je zoekt.

De regels voor bakfietsen

Wist je dat bakfietsen tot 1990 alleen maar op de rijbaan mochten rijden? Niemand wist dat eigenlijk. De politie stuurde bakfietsen zelfs naar het fietspad, terwijl dat dus helemaal niet mocht. Het is nog steeds zoals een bakfiets breder is dan 75 cm die op de rijbaan mag rijde, echter is het zo dat alle bakfietsen nu ook op het fietspad mogen. Wanneer je kinderen vervoert tot 8 jaar is het verplicht dat ze een zitplaats hebben met een steun voor een rug, voeten en handen. Ook heeft een bakfiets twee werkende koplampen en een rood achterlicht nodig in het donker.

Een elektrische bakfiets kopen

Er zijn ook een paar mooie elektrische bakfietsen te koop. Kijk maar eens bij https://www.hetzwartefietsenplan.com.Dit is ideaal wanneer je meerdere kinderen vervoert of bijvoorbeeld in een heuvelachtige omgeving woont. Er zijn fietsen die gespecialiseerd zijn hiervoor, deze elektrische fietsen zijn zeer wendbaar én hebben een lichte aluminium frame. Dit zijn dus alle voordelen van een auto en een fiets gecombineerd.

Twee of 3 wielen

Er worden steeds meer bakfietsen verkocht met twee wielen. Dit is makkelijk omdat deze smaller zijn, wendbaarder en ook nog eens goedkoop. Wel is het zo dat de bak dus kleiner is. Wanneer je meer dan twee kinderen wilt gaan vervoeren is het verstandig om een bakfiets te halen met 3 wielen, deze is ook nog eens stabieler. Wanneer je fiets stilstaat blijft hij dan ook altijd rechtop staan.

Onze bakfiets merken

Er zijn verschillende bakfietsen van verschillende merken bijvoorbeeld de merken:

·        Bakfiets.nl

·        Gazelle

·        Nihola

·        Urban Arrow